Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Έκθεση ΣΧΕΔΙΑ; στον Τεχνοχώρο το Μήλο στο Παγκράτι


Από τις 5 έως τις 28 Φλεβάρη στον Τεχνοχώρο το Μήλο (Αμύντα 11, πλ. Προσκόπων, τηλ. 2107254897) εκτίθενται έργα των Α. Αντωνόπουλου, Γ. Βαβυλουσάκη, Σπ. Βερύκιου, Α. Βερβέτη, Α. Γκονζάλες, Π. Γουλάκου, Κ. Διακομή, Μ. Ζαμπούρα, Γ. Ζιώγα, Χρ. Θεοφίλη, Α. Καρατζά, Μ. Μανουσάκη, Σπ. Μπονάτσου.

Δεν πρόκειται απλά για μια κοινή έκθεση σχεδίων των καλλιτεχνών, αλλά για μια ολόκληρη προβληματική στο νόημα, στη λειτουργία, τη σηματοδότηση της λέξης "σχέδιο" σε συνάρτηση με την εποχή που ζούμε.

Είναι το εικαστικό σχέδιο ο προάγγελος ενός ολοκληρωμένου δημιουργήματος; Είναι το αποτύπωμα μιας έκρηξης ιδεών που πιέζουν για την "καταγραφή" τους, την άμεση "υλοποίησή" τους;

Είναι η στιγμιαία απεικόνιση του παροδικού, της πρόθεσης, αλλά και της εγκατάλειψής της αποτυπωμένης πάνω στον καμβά; Ή μήπως η αποκρυστάλλωση, η στιγμιαία - διαχρονική αποκρυστάλλωση της ίδιας του της οντότητας;

Στα ερωτήματα αυτά προσπαθούν να απαντήσουν οι δεκατρείς καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση. Τα έργα τους χτίζουν μία "σχεδία" ανάμεσα στην ιδέα και την εικόνα. Γίνονται το μέσο που σε περνά απέναντι, στη χώρα της δημιουργίας, χωρίς υπερβολές και χρωματοχυσίες.

Δημήτρης Παλάζης, 11/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου